TuneWiki

TuneWiki 2.2

Slimme, sociale muziekspeler voor Android

TuneWiki is een gratis muziekspeler voor Android. De software zoekt daarnaast albumhoezen bij je muziek en trekt moeiteloos de songteksten van internet. Ook YouTube en webradio zijn geïntegreerd in het programma. Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Uitstekende songteksten-zoeker
  • Prima muziekspeler
  • Grote community

TEGEN

  • Geen

Excellent
9

TuneWiki is een gratis muziekspeler voor Android. De software zoekt daarnaast albumhoezen bij je muziek en trekt moeiteloos de songteksten van internet. Ook YouTube en webradio zijn geïntegreerd in het programma.

Android staat bekend om de sterke verwevenheid van functies in software. Zo ook bij TuneWiki, een muziekspeler die je internetverbinding leent voor het ophalen van songteksten en albumhoezen. Deze speler huist zich onopvallend in je notificatiebalk, zodat je met een vingerbeweging muziek start en stopt. Met de optie TuneWiki community deel je je muzikale ervaringen met anderen.

TuneWiki toont 5 pictogrammen in je scherm. Hier kies je onder andere muziek uit je collectie, webradio, YouTube of de TuneWiki Community. De community is groot, mede dankzij de goede ondersteuning van de software. TuneWiki is dan ook voor vrijwel elke mobiele telefoon beschikbaar. Zodra je de speler aanzet, zie je de interactiviteit. Gevonden songteksten rollen zelfs mee met de muziek, waardoor een karaoke-functie ontstaat.

TuneWiki noemt zichzelf 'Sociale muziekspeler' en dit is terecht. De enorme community en de vele gebruikers voegen toe aan de TuneWiki-ervaring. Hoewel Last.fm niet meer gratis is en 'scrobblen' (checken en tonen waarnaar je luistert) hierdoor minder populair, blijft de TuneWiki gemeenschap bestaan.